Maleisië staat bekend om haar tropische regenwouden en uitgestrekte stranden maar ook om het heerlijke eten! Tijdens deze reis gaat u op een culinaire ontdekkingstocht door dit verrukkelijke land. Laat uw smaak- en geurzintuigen geprikkeld worden door de typische Maleisische specialiteiten en geniet van de prachtige omgeving. Maleisië, dat smaakt naar meer!

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar uw centraal gelegen hotel in Kuala Lumpur gebracht, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadswandeling & Chinatown

Verrukkelijk Kuala Lumpur

Na het ontbijt gaat u op verkenningstocht in Kuala Lumpur! Onder leiding van een gids ontdekt u te voet de meest bijzondere plekken van de stad. Dwaal rond in de smalle straatjes en steegjes in het oude centrum en geniet van de vele kleurige marktkraampjes met exotisch fruit, levende vis en schaal- en schelpdieren. U loopt langs de Jamek Moskee, de oudste moskee van de stad, gevestigd op de plek waar de twee grootste rivieren van Kuala Lumpur samen komen. Wandel naar de Central Market waar u de mogelijkheid heeft om souvenirs te kopen. Nabij Central Market vindt u ook Petaling Street, dé overdekte winkel- en eetstraat in Chinatown, waar u geniet van een lunch bij Chicken Rice Shop. Zoals de naam al doet vermoeden wordt u hier kip met boterrijst voorgeschoteld, het populairste gerecht van Kuala Lumpur. Na de lunch wandelt u verder door Chinatown waar u een bezoek kunt brengen aan de Guan Di Tempel, één van de oudste en mooiste tempels van Kuala Lumpur. Ook de rijkelijk versierde Sri Maha Mariamman tempel is een bezoek meer dan waard. Voordat u afscheid neemt van het kleurrijke Chinatown bezoekt u een typisch Chinese theewinkel waar u een uitleg krijgt over het bereiden van een heerlijk kopje jasmijnthee. De wandeling eindigt met een korte fotostop bij de Petronas Twin Towers. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner bij een pittoresk, lokaal restaurant en krijgt u een traditionele dansvoorstel­ling die de échte Aziatische cultuur kenmerkt.

Dag 4: Kuala Lumpur – Little India & Jalan Alor

Jalan Alor Street in Kuala Lumpur

Vandaag bezoekt u Little India in de wijk Brickfields, net buiten het centrum van Kuala Lumpur. Het voelt hier echt alsof u zich in India bevindt! In deze wijk vindt u tientallen Indiase restaurants en diverse winkeltjes waar u terecht kunt voor mooie Indiase kleding, specerijen en souvenirs. In alle straten hoort u Bollywood muziek uit de speakers komen! Wandel rond in één van de meeste chaotische maar ook de authentiekste en gezelligste wijken in Kuala Lumpur. Uiteraard staat er vandaag een typische Indiase lunch op het menu. U geniet van witte rijst met diverse groenten, vlees en vis, bereidt op Indiase wijze en geserveerd op een bananenblad. Na de lunch bezoekt u een batikfabriek waar u ziet hoe de mooiste stoffen voor kleding op speciale wijze worden bedrukt. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. ’s Avonds gaat u naar de straat Jalan Alor, gelegen in het hart van Kuala Lumpur, beroemd om zijn vele ‘hawker stalls’ (eetstalletjes). Het grootste culinaire genot dat Maleisië te bieden heeft vindt u hier op straat, langs rijen vol heerlijk geurende eetstalletjes. Prikkel uw smaak- en geurzintuigen, er is voldoende keuze!

Dag 5: Kuala Lumpur – Malacca (ca. 150 km)

Malacca

Na het ontbijt wordt u naar de “historische stad” Malacca gebracht. De geschiedenis van deze plaats, met zijn vele herinne­ringen aan de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing, gaat ruim 600 jaar terug. U bezoekt de ruï­nes van St. Paul’s Church met Neder­landse grafstenen uit de 17e eeuw. De Nederlandse erfenis in Malacca is te vinden op Dutch Square, het oude marktplein met fel zalmroze gebou­wen en het Nederlandse “Stadthuys”. De lunch is vandaag in een typisch Peranakan restaurant, waar u de authentieke Baba Nyonya keuken van Malacca proeft. De Baba Nyonya keuken is een mix van Chinese ingrediënten met Maleisische specerijen. Proef en ervaar het beste uit deze 2 werelden! Na de lunch heeft u een transfer naar uw hotel voor uw overnachting in Malacca. ’s Avonds gaat u naar de Portugese Settlements voor uw diner. Geniet van een typisch Portugese maaltijd (bereidt op Maleisische wijze) in één van de vele visrestaurants met prachtig uitzicht op zee.

Dag 6: Malacca – Cameron Highlands (ca. 360 km)

Cameron Highlands

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Cameron Highlands, hooglanden met schilderachtige vergezichten en prachtige groene heuvels met theeplantages. De Cameron Highlands worden ook wel ‘Salad Bowl of Malaysia’ genoemd aangezien de hooglanden uitermate geschikt zijn voor de verbouw van groente en fruit. Onderweg heeft u een lunch bij de botanische tuin en proeft u diverse lokale specialiteiten zoals ‘Stay’ (kip of biefstuk met saté saus) en Roti John (omelet sandwich met diverse ingrediënten zoals kip, ui en chili saus).  Na de lunch bezoekt u een fruit- en groentemarkt en aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor uw overnachting. In de avond kunt u genieten van een steamboat diner, één van de populairste gerechten van Maleisië. In het midden van de tafel wordt een pot met kokende bouillon gezet waar u verschillende soorten vlees, groenten en vis in kan bereiden. Een heerlijke afsluiting van deze dag.

Dag 7: Cameron Highlands – Ipoh (ca. 90 km)

Street food Ipoh

Wanneer de tijd het toelaat bezoekt u na het ontbijt een theeplantage en leert u meer over het thee verwerkingsproces. Vervolgens reist u naar Ipoh en heeft u onderweg een lunch in Kampar. Tijdens deze lunch proeft u het typische Ipoh gerecht genaamd Curry Chicken Bread, brood gevuld met kip met curry. Na de lunch brengt u een bezoek aan de beroemde Perak grot. In deze grot vindt u een gigantische tempel en is tevens de grootste tempel in een grot van Maleisië. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor uw overnachting. In de avond gaat u naar een lokaal restaurant en krijgt u een ‘Clay Pot Chicken Rice’ voorgeschoteld. Een veel gegeten gerecht in Maleisië en letterlijk vertaald kip en rijst in een kleipot.

Dag 8: Ipoh – Penang (ca. 160 km)

Hawkerstall Penang

U neemt afscheid van Ipoh en de reis gaat verder richting Penang, de ‘Parel van de Oriënt’. Bij aankomst op Penang gaat u naar een lokale food court voor uw lunch en kunt u een aantal lokale specialiteiten proeven. Wat dacht u van Fried Kway Teow (noedels met kip en garnalen) of Chee Cheong Fun (gestoomde rijstnoedelrolletjes)? Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor uw 2 overnachtingen. De rest van de middag is ter vrije besteding. In de avond bezoekt u Gurney Drive voor uw diner, een paradijs aan heerlijk geurende eetstalletjes.

Dag 9: Penang – kookcursus

Eet smakelijk!

Na het ontbijt gaat u naar de Tropical Spice Garden. Voordat u de keuken in gaat wordt u eerst rondgeleid door de prachtige grote kruidentuin waar uw gids u van alles zal vertellen over de planten die hier groeien en waarmee u gaat koken. Vervolgens wordt u ontvangen door de chef, zij zal u leren een aantal echt traditionele Maleisische gerechten te maken. Na de cursus kunt u genieten van uw zelf bereidde lunch. Na de lunch wordt u weer terug naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Penang – Amsterdam

Aan het einde van de dag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Penang voor uw vlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam

Vandaag komt u aan op Schiphol.

NEEM DIRECT CONTACT OP!

Maleisië staat bekend om haar tropische regenwouden en uitgestrekte stranden maar ook om het heerlijke eten! Tijdens deze reis gaat u op een culinaire ontdekkingstocht door dit verrukkelijke land. Laat uw smaak- en geurzintuigen geprikkeld worden door de typische Maleisische specialiteiten en geniet van de prachtige omgeving. Maleisië, dat smaakt naar meer!

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar uw centraal gelegen hotel in Kuala Lumpur gebracht, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadswandeling & Chinatown

Verrukkelijk Kuala Lumpur

Na het ontbijt gaat u op verkenningstocht in Kuala Lumpur! Onder leiding van een gids ontdekt u te voet de meest bijzondere plekken van de stad. Dwaal rond in de smalle straatjes en steegjes in het oude centrum en geniet van de vele kleurige marktkraampjes met exotisch fruit, levende vis en schaal- en schelpdieren. U loopt langs de Jamek Moskee, de oudste moskee van de stad, gevestigd op de plek waar de twee grootste rivieren van Kuala Lumpur samen komen. Wandel naar de Central Market waar u de mogelijkheid heeft om souvenirs te kopen. Nabij Central Market vindt u ook Petaling Street, dé overdekte winkel- en eetstraat in Chinatown, waar u geniet van een lunch bij Chicken Rice Shop. Zoals de naam al doet vermoeden wordt u hier kip met boterrijst voorgeschoteld, het populairste gerecht van Kuala Lumpur. Na de lunch wandelt u verder door Chinatown waar u een bezoek kunt brengen aan de Guan Di Tempel, één van de oudste en mooiste tempels van Kuala Lumpur. Ook de rijkelijk versierde Sri Maha Mariamman tempel is een bezoek meer dan waard. Voordat u afscheid neemt van het kleurrijke Chinatown bezoekt u een typisch Chinese theewinkel waar u een uitleg krijgt over het bereiden van een heerlijk kopje jasmijnthee. De wandeling eindigt met een korte fotostop bij de Petronas Twin Towers. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner bij een pittoresk, lokaal restaurant en krijgt u een traditionele dansvoorstel­ling die de échte Aziatische cultuur kenmerkt.

Dag 4: Kuala Lumpur – Little India & Jalan Alor

Jalan Alor Street in Kuala Lumpur

Vandaag bezoekt u Little India in de wijk Brickfields, net buiten het centrum van Kuala Lumpur. Het voelt hier echt alsof u zich in India bevindt! In deze wijk vindt u tientallen Indiase restaurants en diverse winkeltjes waar u terecht kunt voor mooie Indiase kleding, specerijen en souvenirs. In alle straten hoort u Bollywood muziek uit de speakers komen! Wandel rond in één van de meeste chaotische maar ook de authentiekste en gezelligste wijken in Kuala Lumpur. Uiteraard staat er vandaag een typische Indiase lunch op het menu. U geniet van witte rijst met diverse groenten, vlees en vis, bereidt op Indiase wijze en geserveerd op een bananenblad. Na de lunch bezoekt u een batikfabriek waar u ziet hoe de mooiste stoffen voor kleding op speciale wijze worden bedrukt. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. ’s Avonds gaat u naar de straat Jalan Alor, gelegen in het hart van Kuala Lumpur, beroemd om zijn vele ‘hawker stalls’ (eetstalletjes). Het grootste culinaire genot dat Maleisië te bieden heeft vindt u hier op straat, langs rijen vol heerlijk geurende eetstalletjes. Prikkel uw smaak- en geurzintuigen, er is voldoende keuze!

Dag 5: Kuala Lumpur – Malacca (ca. 150 km)

Malacca

Na het ontbijt wordt u naar de “historische stad” Malacca gebracht. De geschiedenis van deze plaats, met zijn vele herinne­ringen aan de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing, gaat ruim 600 jaar terug. U bezoekt de ruï­nes van St. Paul’s Church met Neder­landse grafstenen uit de 17e eeuw. De Nederlandse erfenis in Malacca is te vinden op Dutch Square, het oude marktplein met fel zalmroze gebou­wen en het Nederlandse “Stadthuys”. De lunch is vandaag in een typisch Peranakan restaurant, waar u de authentieke Baba Nyonya keuken van Malacca proeft. De Baba Nyonya keuken is een mix van Chinese ingrediënten met Maleisische specerijen. Proef en ervaar het beste uit deze 2 werelden! Na de lunch heeft u een transfer naar uw hotel voor uw overnachting in Malacca. ’s Avonds gaat u naar de Portugese Settlements voor uw diner. Geniet van een typisch Portugese maaltijd (bereidt op Maleisische wijze) in één van de vele visrestaurants met prachtig uitzicht op zee.

Dag 6: Malacca – Cameron Highlands (ca. 360 km)

Cameron Highlands

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Cameron Highlands, hooglanden met schilderachtige vergezichten en prachtige groene heuvels met theeplantages. De Cameron Highlands worden ook wel ‘Salad Bowl of Malaysia’ genoemd aangezien de hooglanden uitermate geschikt zijn voor de verbouw van groente en fruit. Onderweg heeft u een lunch bij de botanische tuin en proeft u diverse lokale specialiteiten zoals ‘Stay’ (kip of biefstuk met saté saus) en Roti John (omelet sandwich met diverse ingrediënten zoals kip, ui en chili saus).  Na de lunch bezoekt u een fruit- en groentemarkt en aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor uw overnachting. In de avond kunt u genieten van een steamboat diner, één van de populairste gerechten van Maleisië. In het midden van de tafel wordt een pot met kokende bouillon gezet waar u verschillende soorten vlees, groenten en vis in kan bereiden. Een heerlijke afsluiting van deze dag.

Dag 7: Cameron Highlands – Ipoh (ca. 90 km)

Street food Ipoh

Wanneer de tijd het toelaat bezoekt u na het ontbijt een theeplantage en leert u meer over het thee verwerkingsproces. Vervolgens reist u naar Ipoh en heeft u onderweg een lunch in Kampar. Tijdens deze lunch proeft u het typische Ipoh gerecht genaamd Curry Chicken Bread, brood gevuld met kip met curry. Na de lunch brengt u een bezoek aan de beroemde Perak grot. In deze grot vindt u een gigantische tempel en is tevens de grootste tempel in een grot van Maleisië. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor uw overnachting. In de avond gaat u naar een lokaal restaurant en krijgt u een ‘Clay Pot Chicken Rice’ voorgeschoteld. Een veel gegeten gerecht in Maleisië en letterlijk vertaald kip en rijst in een kleipot.

Dag 8: Ipoh – Penang (ca. 160 km)

Hawkerstall Penang

U neemt afscheid van Ipoh en de reis gaat verder richting Penang, de ‘Parel van de Oriënt’. Bij aankomst op Penang gaat u naar een lokale food court voor uw lunch en kunt u een aantal lokale specialiteiten proeven. Wat dacht u van Fried Kway Teow (noedels met kip en garnalen) of Chee Cheong Fun (gestoomde rijstnoedelrolletjes)? Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor uw 2 overnachtingen. De rest van de middag is ter vrije besteding. In de avond bezoekt u Gurney Drive voor uw diner, een paradijs aan heerlijk geurende eetstalletjes.

Dag 9: Penang – kookcursus

Eet smakelijk!

Na het ontbijt gaat u naar de Tropical Spice Garden. Voordat u de keuken in gaat wordt u eerst rondgeleid door de prachtige grote kruidentuin waar uw gids u van alles zal vertellen over de planten die hier groeien en waarmee u gaat koken. Vervolgens wordt u ontvangen door de chef, zij zal u leren een aantal echt traditionele Maleisische gerechten te maken. Na de cursus kunt u genieten van uw zelf bereidde lunch. Na de lunch wordt u weer terug naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Penang – Amsterdam

Aan het einde van de dag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Penang voor uw vlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam

Vandaag komt u aan op Schiphol.

NEEM DIRECT CONTACT OP!