U kunt in Schotland heerlijk eten en drinken. Maak de broekriem een gaatje losser en ontdek de culinaire verrassingen van Schotland. Tijdens de reis bezoekt u diverse plaatsen waar de heerlijkste producten worden gemaakt. Probeer zeker ook een keer Haggis, het nationale gerecht dat inmiddels op veel manieren wordt klaargemaakt.

Dag 1 t/m 3: Ontdek Edinburgh

Edinburgh

De rondreis start in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. U heeft de aankomende 3 dagen om de Schotse hoofdstad te ontdekken. U ontvangt in ieder geval een voucher voor een Hop-on Hop-off stadsrondrit per bus. Deze brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Burns Monument, historische pubs en diverse musea. Op de derde dag staat in de middag de blikkenvanger van de stad op het programma: Edinburgh Castle. U sluit het bezoek in stijl af met een traditionele Schotse Afternoon Tea in het kasteel (inbegrepen).

Dag 4 en 5: Bierbrouwerij en Chocolate Experience

Chocolade shoppen

Na het ontbijt zet u koers naar Perthshire. Het stadje St. Andrews (ca. 85 km)  ligt aan de kust en hier ligt de meest prestigieuze en oudste golfbaan ter wereld. Wandel op uw gemak door het centrum voordat u naar de St. Andrews Craft Brouwerij gaat, waar lokaal bier gebrouwen wordt. In de pub zijn maar liefst 18 verschillende soorten te verkrijgen. U krijgt informatie over de geschiedenis van de brouwerij, de familie en het proces en uiteraard kunt u een biertje proeven (inbegrepen). Aan het einde van de dag rijdt u naar de omgeving Perthshire (ca. 60 km) voor uw overnachting. De volgende dag rijdt u naar Aberfeldy (ca. 55 km) waar Schotland’s meest bekende Highland Chocolatier Iain Burnett zijn atelier heeft. U neemt een kijkje in de wereld van de chocolade, bonbons, truffels en pralines. Zijn Velvet Truffles® hebben internationale awards gewonnen. De audio-rondleiding duurt ca. 30-45 minuten en uiteraard kunt u zijn kunstwerkjes proeven.

Dag 6: Whisky, het Schotse levenswater

Twee glazen whisky op een vat

Vandaag is het de dag van de whisky. Het Schotse levenswater heeft een lange, interessante geschiedenis en de Speyside is hét gebied waar de meeste Schotse whisky’s vandaan komen. U krijgt een rondleiding van bijna 2 uur in de distilleerderij van Macallan, een van Schotland’s Malt whisky’s. In de middag gaat u naar een plek waar de whiskyvaten worden gemaakt, aangezien het vat een wezenlijk onderdeel is in het proces dat vooraf gaat aan het produceren van een mooie fles whisky. De handwerklieden laten zien hoe de vaten worden gemaakt en u kunt zelf proberen om een ‘mini-barrel’ te maken. De bezoekjes plannen we rond een bezoek aan het Loch Ness, het beroemde donkere meer waar men al jarenlang het mysterie rond het Monster probeert op te lossen. Op de oever ligt de ruïne van het Urquhart Castle. U overnachting in de omgeving van Aviemore/Speyside (ca. 200 km).

Dag 7: Schotse kaas proeverij

Kaas

Het eten van zuivel en haver ligt diep in de geschiedenis van de Schotse keuken. U reist vandaag terug naar Perth (ca. 200 km) om deel te nemen aan een proeverij een selectie farmhouse kazen. Afhankelijk van het seizoen, zult u vandaag genieten van kaas gemaakt van premium geiten, schapen en koeien melk. Geserveerd met oatcakes, het traditionele Schotse brood, en een drankje naar keuze. Na de proeverij die ca. 30-45 minuten zal duren rijdt u door naar uw laatste overnachtingsadres in Stirling (ca. 60 km).

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

NEEM DIRECT CONTACT OP!

U kunt in Schotland heerlijk eten en drinken. Maak de broekriem een gaatje losser en ontdek de culinaire verrassingen van Schotland. Tijdens de reis bezoekt u diverse plaatsen waar de heerlijkste producten worden gemaakt. Probeer zeker ook een keer Haggis, het nationale gerecht dat inmiddels op veel manieren wordt klaargemaakt.

Dag 1 t/m 3: Ontdek Edinburgh

Edinburgh

De rondreis start in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. U heeft de aankomende 3 dagen om de Schotse hoofdstad te ontdekken. U ontvangt in ieder geval een voucher voor een Hop-on Hop-off stadsrondrit per bus. Deze brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Burns Monument, historische pubs en diverse musea. Op de derde dag staat in de middag de blikkenvanger van de stad op het programma: Edinburgh Castle. U sluit het bezoek in stijl af met een traditionele Schotse Afternoon Tea in het kasteel (inbegrepen).

Dag 4 en 5: Bierbrouwerij en Chocolate Experience

Chocolade shoppen

Na het ontbijt zet u koers naar Perthshire. Het stadje St. Andrews (ca. 85 km)  ligt aan de kust en hier ligt de meest prestigieuze en oudste golfbaan ter wereld. Wandel op uw gemak door het centrum voordat u naar de St. Andrews Craft Brouwerij gaat, waar lokaal bier gebrouwen wordt. In de pub zijn maar liefst 18 verschillende soorten te verkrijgen. U krijgt informatie over de geschiedenis van de brouwerij, de familie en het proces en uiteraard kunt u een biertje proeven (inbegrepen). Aan het einde van de dag rijdt u naar de omgeving Perthshire (ca. 60 km) voor uw overnachting. De volgende dag rijdt u naar Aberfeldy (ca. 55 km) waar Schotland’s meest bekende Highland Chocolatier Iain Burnett zijn atelier heeft. U neemt een kijkje in de wereld van de chocolade, bonbons, truffels en pralines. Zijn Velvet Truffles® hebben internationale awards gewonnen. De audio-rondleiding duurt ca. 30-45 minuten en uiteraard kunt u zijn kunstwerkjes proeven.

Dag 6: Whisky, het Schotse levenswater

Twee glazen whisky op een vat

Vandaag is het de dag van de whisky. Het Schotse levenswater heeft een lange, interessante geschiedenis en de Speyside is hét gebied waar de meeste Schotse whisky’s vandaan komen. U krijgt een rondleiding van bijna 2 uur in de distilleerderij van Macallan, een van Schotland’s Malt whisky’s. In de middag gaat u naar een plek waar de whiskyvaten worden gemaakt, aangezien het vat een wezenlijk onderdeel is in het proces dat vooraf gaat aan het produceren van een mooie fles whisky. De handwerklieden laten zien hoe de vaten worden gemaakt en u kunt zelf proberen om een ‘mini-barrel’ te maken. De bezoekjes plannen we rond een bezoek aan het Loch Ness, het beroemde donkere meer waar men al jarenlang het mysterie rond het Monster probeert op te lossen. Op de oever ligt de ruïne van het Urquhart Castle. U overnachting in de omgeving van Aviemore/Speyside (ca. 200 km).

Dag 7: Schotse kaas proeverij

Kaas

Het eten van zuivel en haver ligt diep in de geschiedenis van de Schotse keuken. U reist vandaag terug naar Perth (ca. 200 km) om deel te nemen aan een proeverij een selectie farmhouse kazen. Afhankelijk van het seizoen, zult u vandaag genieten van kaas gemaakt van premium geiten, schapen en koeien melk. Geserveerd met oatcakes, het traditionele Schotse brood, en een drankje naar keuze. Na de proeverij die ca. 30-45 minuten zal duren rijdt u door naar uw laatste overnachtingsadres in Stirling (ca. 60 km).

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

NEEM DIRECT CONTACT OP!