15-daagse individuele rondreis ‘De Schatten van Thailand’

Deze rondreis door het schitterende Thailand staat garant voor geweldige ervaringen! Dit ‘gouden land’ heeft u enorm veel te bieden: van de fascinerende boeddhistische cultuur en het heerlijke eten tot de oogstrelende stranden en de goedlachse en vriendelijke bevolking. Rondreizen in Thailand is ideaal!

Tijdens deze rondreis bezoekt u de bruisende stad Bangkok en maakt u kennis met de prachtige omgeving van Chiang Mai. En ontspanning? U sluit de reis af met een paar ontspannen dagen aan de tropische stranden van Koh Chang en Koh Kood. Dit en nog veel meer staat u te wachten op deze fantastische rondreis. Ontdek het land van de glimlach en beleef een fantastisch avontuur!

dag 1: Amsterdam – Bangkok

Vandaag is het zover! U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Hier komt u de volgende dag aan.

dag 2: Aankomst Bangkok

Na aankomst op Suvarnabhumi Bangkok Airport (spreek uit: Su-wan-na-poem) en verwelkoming volgt de transfer naar uw hotel in Bangkok. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vlucht. Ga bijvoorbeeld ontspannen bij het zwembad, of  gaat u al op pad om Bangkok te verkennen? De keuze is aan u!

Overnachting: u verblijft drie nachten in Anantara Riverside op basis van logies en ontbijt.

dag 3: Fietstocht Bangkok & omgeving

U wordt vanochtend naar het startpunt van uw eerste excursie gebracht. U maakt een fietstocht in een internationale groep. Een leuke manier om Bangkok te leren kennen! De tocht start in Chinatown. U fietst samen met uw gids door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over markten. Onderweg passeert u koopmannen, bouwvakkers en monniken. U steekt met de longtailboot de Chao Phraya rivier, u bevindt zich nu in de rustigere woonwijk Thonburi. Hier ziet u hoe ‘gewone’ mensen leven in deze miljoenenstad. In de loop van de dag bent u weer terug en wordt u naar uw accommodatie gebracht. De totale fietsafstand circa 15 kilometer.

dag 4: Stadstour Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privégids voor een bezoek aan het Koninklijk paleis en de welbekende Wat Pho. U doet dit via de Sky Train, een bekend vervoersmiddel in Bangkok! Met de Skytrain wordt u naar de Chao Phraya rivier gebracht. Vanaf hier gaat u naar het Grand Palace, een groot complex waar ook de Wat Pra Keo – de tempel van de Emarald Boeddha deel van uitmaken. Het Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-koningen. U ziet verschillende gebouwen verspreid liggend over het terrein met onder ander de Coronation Throne Hall, Royal Reception Hall en de Royal Funeral Hall, Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, gelegen naast het Grand Palace, met een tempel terrein vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters. De Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok. De enorme liggende boeddha van 46 meter lang, compleet bedekt in goud, is zeer indrukwekkend! Uw gids zal u vandaag veel vertellen over de stad en de gebouwen die u ziet en bezoekt. Na afloop van de tour wordt u weer terug naar uw accommodatie gebracht.

Bangkok – Chiang Mai

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Hier check u in voor de binnenlandse vlucht naar Chiang Mai. Eenmaal aangekomen op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is geheel ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Kanthary Hills Hotel op basis van logies en ontbijt.

dag 6 en 7: Vrije dagen in Chiang Mai

Deze dagen kunt u zelf Chiang Mai en omgeving verkennen. Er is van alles te doen! Het is toeristisch, maar een bezoek aan de Doi Suthep hoort gewoon bij Chiang Mai. Vanaf de bergtempel heeft u een wijds uitzicht over de stad. Een prachtige slingerweg omhoog – 16 kilometer vanaf Chiang Mai – brengt u naar de voet van de tempel. Om bij de tempel te komen, moet u eerst de 309 treden omhoog beklimmen. Zweven door en zelfs boven de jungle? Ook dat kan in Chiang Mai! En daar hoort natuurlijk ook een kennismaking met de koningen van de jungle bij, de olifant!

Tip: In Chiang Mai zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Maar als we u één restaurant mogen aanbevelen, dan is dat The Riverside Bar & Restaurant. Live-muziek, lekker eten en een prachtig zicht over de Ping Rivier. Ook kunt u meegaan op een excursie. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden (optioneel, kosten niet inbegrepen):

Eagle Track Silver Package –

Na het ontbijt wordt u voor deze excursie bij uw hotel opgehaald om vervolgens naar de bergen te rijden. Het is tijd voor actie! Bij het kantoor van Eagle Track wordt u geregistreerd en krijgt u allerlei kabels aangemeten. U gaat namelijk tokkelen langs kabels die hoog tussen de toppen van de bomen zijn gespannen. U roetsjt van het ene naar het andere plankier, waarbij twee gidsen u perfect begeleiden en constant vastklikken. Er zijn 11 plankiers en over de totale route doet u ongeveer anderhalf uur. Het is een geweldige ervaring om als een gibbon de jungle vanuit de toppen van de bomen te zien. De lunch is hierbij inclusief.

Kookworkshop (09:00 – 13:00 of 16:00 – 20:00) –

Op een van de vrije dagen kunt u op een leuke manier de verfijnde keuken van Thailand onder de knie krijgen door middel van een leuke kookcursus. U wordt opgehaald bij uw hotel en gaat naar een lokale markt. Hier ontmoet u de kok van de Baan Hongnual Cookery School. Samen zoekt u vier traditionele Thaise gerechten uit die u voor lunch of diner wilt maken. Samen zoekt u de benodigde verse ingredienten uit. Aansluitend wordt u naar de kookschool gebracht en bereidt u samen met de kok alle gerechten. Uiteraard gaat u na afloop genieten van uw eigen bereide maaltijd.

Excursie kennismaking met olifanten –

U beleeft tijdens deze excursie een bijzondere dag met de koningen van de jungle, de olifant! U wordt vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald. Bij aankomst in het Kanta Elephant Park wacht de gids al met smart op u. Samen met een internationale groep maakt u kennis met deze imposante dieren. Na een eerste kennismaking en uitleg gaat u mee in de dagelijkse werkzaamheden en neemt daar zelf actief aan deel. U mag ze voeren, wassen, borstelen en zelfs een bad met ze nemen! Wilt u meer weten over deze prachtige dieren? Stel gerust al uw vragen aan de gids. Na afscheid genomen te hebben van de olifanten bent u aan het einde van de ochtend terug bij uw hotel in Chiang Mai.

Bezoek aan de bergvolkeren –

Tijdens deze excursie bezoekt u verschillende bergstammen. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar stammen zoals de Hmong, Lahu of de Padong Longnecks gebracht. Zij zijn nog erg traditioneel en laten u graag het proces van het handweven en andere handcrafts zien. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om deze als souvenirs te kopen voor thuis. Erg bijzonder!

Thailand

dag 8: Chiang Mai – Bangkok – Koh Chang Klik hier om de route te bekijken

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, gaat u per transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Vanaf hier vliegt u terug naar de luchthaven van Bangkok. Een chauffeur zal u hier opwachten en naar de ferryterminal in Trat brengen voor de overtocht naar het eiland Koh Chang. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Overnachting: u verblijft drie nachten in The Chill Resort op basis van logies en ontbijt.

dag 9 en 10: Vrije dagen op Koh Chang

Welkom op Koh Chang, het op één na grootste eiland van Thailand. De dagen hier heeft u ter vrije besteding. Gaat u lekker genieten op de stranden of neemt u een ontspannende massage? Alles kan, niets moet! Gaat u liever wat ondernemen? De mooie natuur van het eiland maakt het een ideale plek voor een lange wandeling. Als u wat verkoeling zoekt kan u naar een hoge waterval gaan, waar u een verfrissende duik kunt nemen. Naast veel groen kan u ook verschillende dieren spotten. Zoals apen, hagedissen en bijzondere vogels. \Images\Logos\Traveltastic.jpg

Thailand

dag 11: Koh Chang – Koh Kood

Vandaag wordt u per gedeelde transfer naar de haven van Koh Chang gebracht voor de overtocht naar het vol-gende paradijselijke eiland; Koh Kood. Witte zandstranden, palmbomen en groene bergen in overvloed! Bij aan-komst wordt u weer per gedeelde transfer naar uw accommodatie gebracht en is de rest van de dag ter vrije be-steding.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Away Koh Kood Resort op basis van logies en ontbijt.

dag 12 en 13: Vrije dagen op Koh Kood

De komende dagen heeft u ter vrije besteding. Heeft u even genoeg van al die zon, zee en strand? Het eiland be-staat voor het grootste gedeelte uit dichte jungle die zicht perfect leent voor wandelingen. Wat dacht u bijvoor-beeld van een bezoek aan de Klong Chao Waterval? Of bezoek de grootste en oudste boom op het eiland: de Ma-kamong Tree, ofwel de Giant Tree. Het eiland is nog redelijk onbekend met, voor nu, slechts één pinautomaat. Het is daarom verstandig om voldoende contant geld mee te nemen.

dag 13 – dag 14: Koh Kood – Leam Sok – Bangkok Klik hier om de route te bekijken

Uw laatste dag op dit prachtige eiland is alweer aangebroken. Bent u helemaal tot rust gekomen? Een gedeelde transfer brengt u vanochtend eerst naar de haven van Koh Kood. Na de ferry overtocht komt u aan op de pier van Leam Sok. Vanuit hier gaat u per privé transfer u naar uw hotel in Bangkok.

Overnachting: u verblijft één nacht in Anantara Riverside op basis van logies en ontbijt.

dag 15: Bangkok – Amsterdam (aankomst)

Het is (helaas) alweer tijd om uw koffer te pakken. U wordt bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en checkt in voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier komt u nog dezelfde dag aan en u kunt terugkijken op een onvergetelijke reis door Thailand.

NEEM DIRECT CONTACT OP!

15-daagse individuele rondreis ‘De Schatten van Thailand’

Deze rondreis door het schitterende Thailand staat garant voor geweldige ervaringen! Dit ‘gouden land’ heeft u enorm veel te bieden: van de fascinerende boeddhistische cultuur en het heerlijke eten tot de oogstrelende stranden en de goedlachse en vriendelijke bevolking. Rondreizen in Thailand is ideaal!

Tijdens deze rondreis bezoekt u de bruisende stad Bangkok en maakt u kennis met de prachtige omgeving van Chiang Mai. En ontspanning? U sluit de reis af met een paar ontspannen dagen aan de tropische stranden van Koh Chang en Koh Kood. Dit en nog veel meer staat u te wachten op deze fantastische rondreis. Ontdek het land van de glimlach en beleef een fantastisch avontuur!

dag 1: Amsterdam – Bangkok

Vandaag is het zover! U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Hier komt u de volgende dag aan.

dag 2: Aankomst Bangkok

Na aankomst op Suvarnabhumi Bangkok Airport (spreek uit: Su-wan-na-poem) en verwelkoming volgt de transfer naar uw hotel in Bangkok. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vlucht. Ga bijvoorbeeld ontspannen bij het zwembad, of  gaat u al op pad om Bangkok te verkennen? De keuze is aan u!

Overnachting: u verblijft drie nachten in Anantara Riverside op basis van logies en ontbijt.

dag 3: Fietstocht Bangkok & omgeving

U wordt vanochtend naar het startpunt van uw eerste excursie gebracht. U maakt een fietstocht in een internationale groep. Een leuke manier om Bangkok te leren kennen! De tocht start in Chinatown. U fietst samen met uw gids door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over markten. Onderweg passeert u koopmannen, bouwvakkers en monniken. U steekt met de longtailboot de Chao Phraya rivier, u bevindt zich nu in de rustigere woonwijk Thonburi. Hier ziet u hoe ‘gewone’ mensen leven in deze miljoenenstad. In de loop van de dag bent u weer terug en wordt u naar uw accommodatie gebracht. De totale fietsafstand circa 15 kilometer.

dag 4: Stadstour Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privégids voor een bezoek aan het Koninklijk paleis en de welbekende Wat Pho. U doet dit via de Sky Train, een bekend vervoersmiddel in Bangkok! Met de Skytrain wordt u naar de Chao Phraya rivier gebracht. Vanaf hier gaat u naar het Grand Palace, een groot complex waar ook de Wat Pra Keo – de tempel van de Emarald Boeddha deel van uitmaken. Het Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-koningen. U ziet verschillende gebouwen verspreid liggend over het terrein met onder ander de Coronation Throne Hall, Royal Reception Hall en de Royal Funeral Hall, Vervolgens bezoekt u de Wat Pho, gelegen naast het Grand Palace, met een tempel terrein vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters. De Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok. De enorme liggende boeddha van 46 meter lang, compleet bedekt in goud, is zeer indrukwekkend! Uw gids zal u vandaag veel vertellen over de stad en de gebouwen die u ziet en bezoekt. Na afloop van de tour wordt u weer terug naar uw accommodatie gebracht.

Bangkok – Chiang Mai

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Hier check u in voor de binnenlandse vlucht naar Chiang Mai. Eenmaal aangekomen op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is geheel ter vrije besteding.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Kanthary Hills Hotel op basis van logies en ontbijt.

dag 6 en 7: Vrije dagen in Chiang Mai

Deze dagen kunt u zelf Chiang Mai en omgeving verkennen. Er is van alles te doen! Het is toeristisch, maar een bezoek aan de Doi Suthep hoort gewoon bij Chiang Mai. Vanaf de bergtempel heeft u een wijds uitzicht over de stad. Een prachtige slingerweg omhoog – 16 kilometer vanaf Chiang Mai – brengt u naar de voet van de tempel. Om bij de tempel te komen, moet u eerst de 309 treden omhoog beklimmen. Zweven door en zelfs boven de jungle? Ook dat kan in Chiang Mai! En daar hoort natuurlijk ook een kennismaking met de koningen van de jungle bij, de olifant!

Tip: In Chiang Mai zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Maar als we u één restaurant mogen aanbevelen, dan is dat The Riverside Bar & Restaurant. Live-muziek, lekker eten en een prachtig zicht over de Ping Rivier. Ook kunt u meegaan op een excursie. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden (optioneel, kosten niet inbegrepen):

Eagle Track Silver Package –

Na het ontbijt wordt u voor deze excursie bij uw hotel opgehaald om vervolgens naar de bergen te rijden. Het is tijd voor actie! Bij het kantoor van Eagle Track wordt u geregistreerd en krijgt u allerlei kabels aangemeten. U gaat namelijk tokkelen langs kabels die hoog tussen de toppen van de bomen zijn gespannen. U roetsjt van het ene naar het andere plankier, waarbij twee gidsen u perfect begeleiden en constant vastklikken. Er zijn 11 plankiers en over de totale route doet u ongeveer anderhalf uur. Het is een geweldige ervaring om als een gibbon de jungle vanuit de toppen van de bomen te zien. De lunch is hierbij inclusief.

Kookworkshop (09:00 – 13:00 of 16:00 – 20:00) –

Op een van de vrije dagen kunt u op een leuke manier de verfijnde keuken van Thailand onder de knie krijgen door middel van een leuke kookcursus. U wordt opgehaald bij uw hotel en gaat naar een lokale markt. Hier ontmoet u de kok van de Baan Hongnual Cookery School. Samen zoekt u vier traditionele Thaise gerechten uit die u voor lunch of diner wilt maken. Samen zoekt u de benodigde verse ingredienten uit. Aansluitend wordt u naar de kookschool gebracht en bereidt u samen met de kok alle gerechten. Uiteraard gaat u na afloop genieten van uw eigen bereide maaltijd.

Excursie kennismaking met olifanten –

U beleeft tijdens deze excursie een bijzondere dag met de koningen van de jungle, de olifant! U wordt vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald. Bij aankomst in het Kanta Elephant Park wacht de gids al met smart op u. Samen met een internationale groep maakt u kennis met deze imposante dieren. Na een eerste kennismaking en uitleg gaat u mee in de dagelijkse werkzaamheden en neemt daar zelf actief aan deel. U mag ze voeren, wassen, borstelen en zelfs een bad met ze nemen! Wilt u meer weten over deze prachtige dieren? Stel gerust al uw vragen aan de gids. Na afscheid genomen te hebben van de olifanten bent u aan het einde van de ochtend terug bij uw hotel in Chiang Mai.

Bezoek aan de bergvolkeren –

Tijdens deze excursie bezoekt u verschillende bergstammen. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar stammen zoals de Hmong, Lahu of de Padong Longnecks gebracht. Zij zijn nog erg traditioneel en laten u graag het proces van het handweven en andere handcrafts zien. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om deze als souvenirs te kopen voor thuis. Erg bijzonder!

Thailand

dag 8: Chiang Mai – Bangkok – Koh Chang Klik hier om de route te bekijken

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, gaat u per transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Vanaf hier vliegt u terug naar de luchthaven van Bangkok. Een chauffeur zal u hier opwachten en naar de ferryterminal in Trat brengen voor de overtocht naar het eiland Koh Chang. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Overnachting: u verblijft drie nachten in The Chill Resort op basis van logies en ontbijt.

dag 9 en 10: Vrije dagen op Koh Chang

Welkom op Koh Chang, het op één na grootste eiland van Thailand. De dagen hier heeft u ter vrije besteding. Gaat u lekker genieten op de stranden of neemt u een ontspannende massage? Alles kan, niets moet! Gaat u liever wat ondernemen? De mooie natuur van het eiland maakt het een ideale plek voor een lange wandeling. Als u wat verkoeling zoekt kan u naar een hoge waterval gaan, waar u een verfrissende duik kunt nemen. Naast veel groen kan u ook verschillende dieren spotten. Zoals apen, hagedissen en bijzondere vogels. \Images\Logos\Traveltastic.jpg

Thailand

dag 11: Koh Chang – Koh Kood

Vandaag wordt u per gedeelde transfer naar de haven van Koh Chang gebracht voor de overtocht naar het vol-gende paradijselijke eiland; Koh Kood. Witte zandstranden, palmbomen en groene bergen in overvloed! Bij aan-komst wordt u weer per gedeelde transfer naar uw accommodatie gebracht en is de rest van de dag ter vrije be-steding.

Overnachting: u verblijft drie nachten in het Away Koh Kood Resort op basis van logies en ontbijt.

dag 12 en 13: Vrije dagen op Koh Kood

De komende dagen heeft u ter vrije besteding. Heeft u even genoeg van al die zon, zee en strand? Het eiland be-staat voor het grootste gedeelte uit dichte jungle die zicht perfect leent voor wandelingen. Wat dacht u bijvoor-beeld van een bezoek aan de Klong Chao Waterval? Of bezoek de grootste en oudste boom op het eiland: de Ma-kamong Tree, ofwel de Giant Tree. Het eiland is nog redelijk onbekend met, voor nu, slechts één pinautomaat. Het is daarom verstandig om voldoende contant geld mee te nemen.

dag 13 – dag 14: Koh Kood – Leam Sok – Bangkok Klik hier om de route te bekijken

Uw laatste dag op dit prachtige eiland is alweer aangebroken. Bent u helemaal tot rust gekomen? Een gedeelde transfer brengt u vanochtend eerst naar de haven van Koh Kood. Na de ferry overtocht komt u aan op de pier van Leam Sok. Vanuit hier gaat u per privé transfer u naar uw hotel in Bangkok.

Overnachting: u verblijft één nacht in Anantara Riverside op basis van logies en ontbijt.

dag 15: Bangkok – Amsterdam (aankomst)

Het is (helaas) alweer tijd om uw koffer te pakken. U wordt bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en checkt in voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hier komt u nog dezelfde dag aan en u kunt terugkijken op een onvergetelijke reis door Thailand.

NEEM DIRECT CONTACT OP!